Wasvoorschrift Lingerie

Wasadvies lingerie

Mooie lingerie is veelal vervaardigd uit luxe duurzame materialen, die er voor zorgen dat de lingerie prettig draagt en er altijd goed uitziet. Veel van deze materialen kunnen echter niet tegen wassen in de wasmachine en temperaturen boven 30 graden Celsius.

Was de lingerie dus het liefst met de hand, ook al geeft het etiket aan dat het in de wasmachine kan.

Laat je lingerie nooit in het water weken, tere delen, en materialen kunnen worden aangetast door de agressieve bestanddelen van het wasmiddel.

Leg lingerie of badmode met uitgesproken kleuren combinaties eerst even in water met een scheut azijn om kleur te behouden en het doorlopen van kleuren te voorkomen

Let er op, dat het water maximaal 30 graden Celsius is.

Gebruik altijd een fijnwasmiddel of een wolwasmiddel.

Gebruik bij crème kleurige of pastel kleurige lingerie geen wasmiddel voor de witte was, dit bevat blekende eigenschappen.

Wanneer de lingerie toch in de wasmachine wordt gewassen, gebruik dan een waszakje of een Betty Ball.

Droog de lingerie nooit in de droogtrommel.

In de wasmachine gewassen beugel bh’s kunnen behalve schade aan de bh, ook schade aan de wasmachine veroorzaken. Let op een waszakje is ter bescherming van de wasmachine, niet van de lingerie.

Misschien denkt u: hoe minder ik mijn bh was, hoe langer ik ermee doe. Het tegendeel is waar. In de meeste bh’s zit namelijk elasthan verwerkt. Deze vezel zorgt voor elasticiteit en glans. Als elasthan vuil wordt, vermindert die elasticiteit en geeft de bh minder steun. Regelmatig maar natuurlijk voorzichtig wassen houdt dus de bh en dus de borsten beter in vorm. Kijk altijd op het etiket voor de wasvoorschriften en voor de samenstelling van de stof. Er komen namelijk steeds weer nieuwe materialen op de markt die misschien anders gewassen moeten worden dan u gewend bent.

Wat betekenen de symbolen in de wasvoorschriften van uw lingerie nu eigenlijk?

wasicons

Als er een streep onder de wastobbe staat, moet u een anti-kreukprogramma of een wolwasprogramma gebruiken.

Het artikel mag u uitsluitend op de hand in lauw water wassen als er een handje in de wastobbe ziet.

Als er een kruis door de wastobbe staat, mag het artikel niet worden gewassen (en ook niet weken).

Een wastobbe geeft aan dat u het artikel mag wassen. Het gradental geeft de maximale watertemperatuur aan.