Wasvoorschrift Badkleding

Onderhoud van badkleding

Een fabrikant van hoogwaardige badmode verwerkt alleen maar eerste kwaliteit, veelvuldig getest elasthangaren. Ondanks kleurechtheid, is het niet uitgesloten dat verkleuringen optreden en uw badmode wat kleur verliest. De massagedouches, de whirlpools en bubbelbaden zijn als gif voor uw badpak, de hoge waterdruk en gebruikte Chemicaliën tasten de vezels en de kleuren aan. Ook extreme situaties, zoals een hoog zoutgehalte in zee, extreme zonnestralen of scherpe wasmiddelen, kunnen met de tijd de kleurintensiteit verminderen.

Behandel uw badmode met zorg!

 • Na elk gebruik de badkleding met de hand goed uitspoelen in lauw water e.v.t. een geringe hoeveelheid vloeibaar fijnwasmiddel gebruiken. Zorg dat het wasmiddel goed uitgespoeld is en spoel het met azijnwater na voor de badmode te drogen wordt gehangen.
 • Gebruik geen wasverzachter na het wassen van badmode.
 • Badkleding in de openlucht niet in de zon maar alleen in de schaduw laten drogen.
 • Nooit uw badkleding in de droogtrommel of andere warmte bron drogen.
 • Nooit nat of vochtig opbergen, of lang in een tas laten zitten (kleuren kunnen dan doorlopen en de groei van micro organismen die het materiaal aantasten is dan groot).
 • Vermijd contact met ruwe oppervlakten bv beton vloeren, tegelwanden of ruwe stoep tegels. Denk aan uw badkleding als aan kostbare nylons en u zult automatisch de juiste zitplaats zoeken. Overigens kunnen ook niet uitgespoelde zandkorrels de stof beschadigen
 • Pas op bij het gebruik van glijbanen, dit zorgt voor een snelle slijtage van de badmode, en door de wrijving kan de stof zelfs verbranden waardoor zwakke plekken of zelfs gaten kunnen ontstaan.
 • Bescherming voor de zon is onontbeerlijk. Smeert u in voordat u uw badpak aantrekt en laat het 20 minuten inwerken (aanbeveling Cosmetica experts). Als u in de zon weer crème gebruikt, vermijdt dan zoveel mogelijk contact met de badkleding. U krijgt niet alleen vlekken, ook tast de crème de stof aan.
 • Gebruik geen shampoo of andere haar verzorgings producten die uitgespoeld moeten worden wanneer u de badkleding draagt.
 • Extreme situaties, zoals het zoutgehalte in de zee, chloor in het zwemwater, zonnestralen, zand of scherpe wasmiddelen hebben allemaal hun invloed op o.a. de kleur intensiteit van de badmode. Witte en zilverkleurige badmode vergelen door ijzerhoudend water, chloor en zout water. Hoge concentraties hiervan verkleuren op den duur elastomeer maar ook katoenvezels.
 • Wordt de badkleding lange tijd achter elkaar gedragen, adviseren wij u regelmatig te wisselen i.v.m. de invloed die transpiratie op de stof kan hebben.

De door ons aangeboden badkleding is met de grootste zorg gemaakt, als u dit met zorg behandelt heeft u er lang plezier van.